• 1. Πόσο διαρκεί η σχολική χρονιά στο Lalabye?

    Η σχολική χρονιά διαρκεί  11 μήνες.  Από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου.

  • 2. Ποια τμήματα λειτουργούν στο Lalabye?

    Λειτουργούν  τμήματα :  Βρεφών,  Μεταβρεφικό.

  • 3. Τι ώρες λειτουργεί ο σταθμός?

    Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 7:00πμ – 17:00μμ.

  • 4. Ποιές ώρες σερβίρεται το φαγητό?

    Το πρωινό σερβίρεται 8:30 – 9:30 και το μεσημεριανό 12:45 – 13:30. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος δεν σερβίρεται φαγητό. 

  • 5. Τι πρέπει να περιλαμβάνει η τσάντα του παιδιού?

    Η τσάντα του παιδιού πρέπει να έχει τα εξής : Παγουρίνο, Ταπεράκι μεταλλικό  ή πλαστικό (κατάλληλο δηλαδή για το φούρνο μικροκυμάτων ή για το φούρνο της κουζίνας).

    Επιπλέον πρέπει να έχουν πάντα μια αλλαξιά στην τσάντα (φανελάκι, βρακάκι, κάλτσες, ρούχα, και για τα μικρότερα πάνες, κρέμα  και  μωρομάντηλα ). Η αλλαξιά πρέπει να ανανεώνεται σύμφωνα με την  εποχή.

     

    Σε κάθε προσωπικό αντικείμενο του παιδιού να αναγράφεται το όνομά του.

  • 6. Σχετικά με την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών.

    Οι γονείς και οι συνοδοί των παιδιών πρέπει να είναι σύντομοι κατά την προσέλευση και την αποχώρησή τους και να μην απασχολούν το προσωπικό στην πόρτα.  Ό,τι επιπλέον πρέπει να γνωρίζει ο σταθμός για το ημερήσιο πρόγραμμα του παιδιού, ο γονιός καλό είναι να συνεννοείται  τηλεφωνικώς με τη Διεύθυνση ή να υπάρχει χαρτί με οδηγίες  στην τσάντα του παιδιού.

  • 7. Αλλαγές στην παραλαβή παιδιών

    Σε περίπτωση παραλαβής του παιδιού από κάποιο άλλο άτομο, οι γονείς θα πρέπει να ενημερώνουν εγκαίρως το σταθμό και φυσικά η παραλαβή του παιδιού θα γίνεται  πάντα με επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

  • 8. Σχετικά με την υγεία των παιδιών

    Οι γονείς πρέπει να ενημερώνουν το σταθμό σε περίπτωση μεταδοτικών ασθενειών, λήψη φαρμακευτικής αγωγής, αλλεργιών αλλά και να κάνουν τακτικό και σχολαστικό έλεγχο για τυχόν κρούσματα ψειρών .

  • 9. Τι πρέπει να αποφεύγουμε ή να προσέχουμε στο φαγητό των παιδιών?

    Πρέπει να αποφεύγετε τα γλυκά, σοκολάτες καθώς και ότι άλλο θεωρείται μη υγιεινή τροφή. Επίσης τροφές ευαίσθητες  για τροφική δηλητηρίαση όπως το αυγό και  το ψάρι  καλό είναι να αποφεύγονται να καταναλώνονται στο σχολείο. 

  • 10. Σχετικά με το φαγητό των παιδιών.

    Τα φαγητά έρχονται έτοιμα μαγειρεμένα από το σπίτι ,κατάλληλα συσκευασμένα ώστε αποφύγουμε  την  αλλοίωση  τους. Όλα τα φαγητά των παιδιών διατηρούνται στο ψυγείο και ζεσταίνονται λίγη ώρα  πριν καταναλωθούν.

  • 11. Τι ρούχα πρέπει να φοράει το παιδί στο σχολείο?

    Τα παιδιά κατά την παραμονή τους στο σχολείο θα μάθουν, θα παίξουν, θα φάνε, θα μάθουν να αυτοεξυπηρετούνται. Αυτό σημαίνει  πως   πρέπει  να νιώθουν άνετα φορώντας κατάλληλα ρούχα και  παπούτσια. Οι φόρμες βοηθούν και διευκολύνουν τα  παιδιά τόσο στο παιχνίδι όσο και στην τουαλέτα. Φόρμες λοιπόν και όχι τζιν παντελόνια, φούστες ή φορέματα, στενά και σκληρά υφασμάτινα παντελόνια με ζώνες που δυσκολεύουν και καταπιέζουν τα παιδιά. 

  • 12. Τι παπούτσια πρέπει να φοράει το παιδί στο σχολείο?

    Τα παπούτσια που θα φορούν καθημερινά τα παιδιά προτείνεται να είναι αθλητικά (ανατομικά) με αυτοκόλλητο ή οποιοδήποτε άλλο παπούτσι με εύκολο κούμπωμα ΟΧΙ ΜΕ ΚΟΡΔΟΝΙΑ – ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ώστε να νοιώθουν άνεση και ασφάλεια κατά την κίνηση μέσα στην αίθουσα αλλά και στους εξωτερικούς χώρους.

  • 13. Χρειάζονται άλλα παπούτσια τα παιδιά?

    Στο χώρο του σχολείου τα παιδιά πρέπει να φορούν  παντοφλάκια  κλειστά με φερμουάρ ή αυτοκόλλητα ώστε να μην τα εμποδίζουν στις διάφορες δραστηριότητες και  να μπορούν να  συμμετέχουν στα κινητικά παιχνίδια (να μη βγαίνουν).

  • 14. Πως μπορώ να κλείσω ραντεβού με τον ψυχολόγο?

    Το ραντεβού κλείνεται κατόπιν συνεννόησης  με τη  Διεύθυνση του σταθμού.